Een cruise maken, alles waar je aan moet denken

Je bent zeker niet de enige die ervan droomt om in plaats van een strandvakantie te boeken eens een keer een cruise te gaan maken. Hoe leuk is dat? Je stapt aan boord van het cruiseschip en je geniet tijdens het varen van het prachtige uitzicht op zee.

De reden dat een cruise maken de droom is van ontzettend veel mensen is dat je iedere dag op een andere plaats bent. Je zit op zee en hebt alles wat je in een luxe hotel ook bij de hand zou hebben. Met dat verschil dat een cruise maken natuurlijk een stuk avontuurlijker is.

Prijs

Een van de redenen waarom je nog niet op cruise bent geweest is waarschijnlijk omdat je denkt dat dit heel erg duur is. Toch hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Hou er wel rekening mee dat je tijdens je verblijf op het cruiseschip niet je portemonnee thuis kunt laten.

Vaak is het namelijk zo dat er bovenop de basisprijs nog wat extra dingen betaald moeten worden. Kijk daarom voor je vertrekt goed wat er allemaal bij de cruise inbegrepen is. Het zou jammer zijn als aan boord blijkt dat je alles wat je wilt eten of drinken ook nog apart moet betalen.

Aankomst

Ga je eindelijk die droom van een cruise maken, dan is het verstandig om in de buurt van de haven van het cruiseschip te overnachten. Stel je voor dat je vliegtuig of trein vertraging heeft of je staat in de file. Slaap je in de buurt dan ben je in ieder geval op tijd aan boord.

Bij het inschepen dien je eerst je grote bagage af te geven. Vervolgens ga je door de douane. Zorg er daarom voor dat je je paspoort bij de hand hebt. Na het bekijken van je tickets krijg je de seapass en kan je wachten in de lounge of gelijk aan boord gaan.

Vertrek

Helaas komt overal een einde aan, dus ook aan de cruise. Zorg ervoor dat je op de laatste avond aan boord je bagage al ingepakt hebt. Die wordt namelijk opgehaald op een bepaald tijdstip. Moet je nog extra kosten die je aan boord gemaakt hebt betalen? Doe dat dan uiterlijk op de avond voordat je weer naar huis gaat.