Op duikvakantie, waar moet je dan absoluut zijn?

Ben je eruit dat je dit jaar op duikvakantie gaat maar heb je geen idee waar je moet zijn? Er zijn op de wereld ontelbaar veel mooie duiklocaties te vinden. Zeker als je ook nog wilt gaan leren duiken kan een bestemming kiezen heel moeilijk worden.

Wil je naar de andere kant van de wereld vliegen om te gaan duiken of zoek je het liever wat dichter bij huis? Ook in Europa zijn er genoeg locaties te vinden waar je terecht kunt om te genieten van een heerlijke duikvakantie in helder zeewater.

Kroatië

Heb je geen zin om een verre reis te maken voor je duikvakantie, dan is Kroatië zeker aan te raden. Je hoeft er maar ongeveer drie uur voor in het vliegtuig te zitten. Omdat je hier een lange kust vindt, is dit het ideale gebied voor zowel duikers als liefhebbers van snorkelen.

Galapagos eilanden

Behalve duiken is er op de Galapagos eilanden nog veel meer te ontdekken. Je kan hier ook nog spelen met zeedieren. Ga je snorkelen of duiken, dan kom je hier in het heldere water prachtige krabben en kreeften tegen.

Je ziet hier ook vissoorten zoals roggen en haaien. Er zijn tropische vissen, dolfijnen en schildpadden. Omdat het water hier het hele jaar een temperatuur van tussen de 18 en 24 graden heeft kan je hier het hele jaar door duiken. Van december tot juni is de zee hier met meest kalm.

Rode zee

Ben je nog geen ervaren duiker en moet je eerst nog leren duiken? In dat geval is de Rode Zee jouw ideale bestemming. Vlieg je naar Egypte dan heb je de kans om je eerste duikles in de Rode Zee te krijgen. Je vindt in HUrghada zelfs Nederlandse duikscholen!

Australië

Ook voor gevorderde duikers is er een prachtige bestemming om heen te gaan wanneer je er een echte duikvakantie van wilt maken. Duikers die al jaren ervaring hebben doen er goed aan om eens naar Australië te gaan.

Je vindt hier de beste duikgebieden ter wereld. In Australië geniet je tijdens je duik van haaien, tropische vissen en koraalriffen. Je komt in dit gebied de mooiste zeewezens tegen. Hier kom je echt ogen tekort.

Een van de meest bekende koraalriffen ter wereld is het Great Barrier Reef. Dit is met recht een indrukwekkende duiklocatie te noemen. Het Great Barrier Reef is het grootste koraalrif op aarde. Wanneer je een ervaren duiker bent wil je hier zeker een keer in je leven geweest zijn.