Naar zee in Nederland, we gaan op vakantie naar Zeeland!

Heb je zin in een strandvakantie maar blijf je liever in eigen land? Kies dan eens voor een vakantie naar Zeeland. Zeeland is een provincie in het zuidwesten van Nederland die uit verschillende eilanden bestaat.

Dit zijn Noord-Beveland, Zuid-Beveland, Walcheren, Tholen en Schouwen-Duiveland. Zeeuws-Vlaanderen is geen eiland omdat dit stukje van Zeeland tegen België aan ligt. Hier kan je genieten van zowel een strandvakantie als een bezoek aan Antwerpen, Gent of Brussel.

Vakantiehuizen

Zeeland is de ideale provincie voor een strandvakantie met het hele gezin. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat je door heel de provincie een grote keuze hebt aan verschillende vakantiehuizen. Er zijn grote parken maar je kan ook terecht bij leuke huisjes die midden in de natuur staan.

Het voordeel van een vakantiehuis in Zeeland is dat je zelf de keuze maakt waar je verblijft en hoe luxe je jouw verblijf wilt hebben. Kies je voor de rust en huur je een klein huisje midden in de natuur of ga je voor een luxe bungalow op een vakantiepark met een eigen sauna?

Wat kan je allemaal doen tijdens je strandvakantie in Zeeland?

Of je nou van fietsen of wandelen houdt, of je wilt er een avontuurlijk dagje uit met de kinderen van maken. Bij natuurgebied het Zwin bij Cadzand is er voor jong en oud genoeg te beleven. Je vindt hier de mooiste stranden en er zijn een groot aantal wandelroutes en fietsroutes.

Hoe spannend is het om met de kinderen op zoek te gaan naar echte haaientanden? Zeker als de kinderen ook graag het water ingaan is Nieuwvliet een ideale bestemming. Hier liggen zandbanken voor de kust waardoor er bijna geen stroming in het water is.

Mindervaliden kunnen bij een strandvakantie het beste kiezen voor Breskens. Je hebt hier de mogelijkheid om met de auto tot het strand te rijden. Dit is de enige plaats in Nederland waar dat mogelijk is.

Jongeren die tijdens hun strandvakantie in Zeeland ook nog lekker uit willen gaan, kunnen het beste voor Renesse kiezen. Ouderen die liever geen feestende jongeren tijdens hun strandvakantie in Zeeland tegen willen komen doen er verstandig aan om deze plaats te vermijden.

De mooiste duinen vind je op het eiland Walcheren. Wil je graag naar een echte ouderwetse familiebadplaats, bezoek dan Oostkapelle. Wie van historie houdt kan een bezoek brengen aan Vlissingen of de bekende badplaats Domburg.